A nagy fogás

Remek kapással indított ez a kapitális példány, melynek súlya 19,25 kg volt, hossza pedig meghaladta az 1 m-t. Először egy kb. 10 centis húzás, majd fél percig tartotta és megindult. Mikor bevágtam éreztem, hogy nem kis jószág, de erre még gondolni se mertem. Jött egy 5 métert, majd jobbra tartott. Kénytelen voltam balra sétálni, majd megállt. Néztem is, hogy belement volna a nádasba (nem lett volna csoda, hiszen eleve nád előtt vette fel ami előtt elcsúszva volt még egy nádfal és még 2 nádfal a jobbon,tehát extra nehéz terep)? De nem! A tisztás közepén állt mint egy kő. Na mondom, úgy is nagyhalas feeder szerelés, lesz ami lesz, fék szorosra és húzzuk! Jött újabb 5 métert, majd megérezte a jobb oldali nádast. Tudtam, ha oda bemegy – márpedig be akart menni akkor vége a dalnak. Háromszor fordítottam vissza, mire letett róla. Ekkor már sejtettem, hogy nem frissen telepített ponty és nem is 5 kilós. Ekkor volt már mögöttem egy kisebb tömeg. Mostanra már 15 perce fárasztottam.
A csoport egyik kis 8 éves tagja megszólalt:
– Jó 8-as.
Na erre a hal, mintha megsértődött volna, először jött fel.
Ekkor megszólalt a halőr:
– Még egy tízest tegyél oda hozzá!
Ekkor elállt a lélegzetem, ezt nem szalaszthatom el! Még 15 perc várt rám, ami nem volt könnyű: hatalmas fordulások, komótos húzások, majd kis ponty szerű kitörések azzal a különbséggel, hogy itt a fonott dobóelőkével sem mondhattam neki hogy hová mész. A huszonötödik percben sikerült az első pipa, de ez nem hogy bekábította volna, hanem feldühítette, és újabb 5 percre elszabadult a pokol. Ment “Mint őrült ki letépte láncát”, de a fél óra végén csak sikerült újra felhozni a fejét. Egy kicsit oldalára dőlt, és megszákoltuk.
Rövid öröm fotózás, majd mehetett vissza. Ami leírhatatlan élmény volt!
A végén mindenki csodálta, hogy milyen bottal és szerelékkel fárasztottam ki, aminek a végén ott csüngött egy 8-as szakáll nélküli horog! Éljen a finom szerelékes horgászat!

Fehér Alex

Képek

Szabályzat

Szabályzat

Telepítési naptár

Telepítési naptár